1. Algemeen
1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle producten en diensten van Merel Smit Fotografie.
1.2 Bij het boeken van een shoot ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. Heb je tegen deze voorwaarden bezwaar dan kun je dit enkel schriftelijk en voorafgaand aan de shoot kenbaar maken.
1.3 Deze algemene voorwaarden kunnen worden aangepast.


2. Fotoshoot
2.1 Voorafgaand aan de fotoshoot ontvang je informatie over de kosten voor de shoot en eventuele reiskosten.
2.2 De oplevering verschilt per fotoshoot. Bij loveshoots en lifestyle shoots ligt de levertijd tussen 1-3 weken. Een bruidsreportage binnen 6-8 weken. Ik doe altijd mijn uiterste best om foto’s zo snel mogelijk op te kunnen leveren.


3. Betalingen
3.1 Offertes zijn geheel vrijblijvend en persoonlijk indien nadrukkelijk anders vermeld.
3.2 Het aanbod tot aangaan van een Opdrachtovereenkomst middels een offerte vervalt na 14 dagen van rechtswege. Hierna kunnen aan deze offerte geen rechten worden ontleed.
3.3 Alle op de offerte genoemde bedragen zijn inclusief btw, tenzij uitdrukkelijk anders is vermeld.
3.4 Betaling van de factuur dient te gebeuren binnen de betalingstermijn van 14 dagen.
3.5 Bij een bruidsreportage wordt er een aanbetaling gevraagd van €250,-. De rest van de factuur wordt 7 dagen na de bruiloft verstuurd en dient binnen de betalingstermijn van 14 dagen te zijn voldaan.
3.6 Prijzen aangegeven op de website zijn exclusief reiskosten. Wanneer er gekozen wordt voor een locatie buiten Gouda zal er een reiskostenvergoeding van €0,19 per km worden berekend.


4. Annulering
4.1 Bij bewolking en zonneschijn kunnen foto’s gemaakt worden, bij regen helaas niet. In dat geval mag klant of fotograaf de fotoshoot afzeggen. Er wordt dan een nieuwe datum afgesproken. Als je beslist, ondanks de weersvoorspellingen de fotograaf toch te laten komen betaal je de kosten die de fotograaf heeft moeten maken.
4.2 Bij ziekte wordt een fotoshoot (kosteloos) verzet. In het geval van een bruiloft zal de fotograaf een vervangende fotograaf regelen.
4.3 Bij het niet komen opdagen zonder afmelding dient de hele factuur te worden betaald.
4.4 Bij annulering van een bruidsreportage krijg je de aanbetaling niet teruggestort.


5. Klachten en aansprakelijkheid
5.1 Klachten over het geleverde werk/factuur dienen zo snel mogelijk, maar altijd binnen 7 dagen na levering kenbaar te worden gemaakt via de mail. Klachten na deze termijn worden niet meer in behandeling genomen.
5.2 Bij een klacht probeer ik er samen met jullie uit te komen en het probleem op te lossen. Helaas kan ik na het doen van een opdracht geen geld teruggeven.
5.3 Tijden een fotoshoot ben je zelf verantwoordelijk voor schade aan eigendommen, jezelf of anderen. Deelname aan een fotoshoot is dan ook volledig op eigen risico.
5.4 Schade aan fotoapparatuur door toedoen van de klant valt onder WA-verzekering of dient vergoed te worden.


6. Auteursrecht
6.1 Het auteursrecht van de foto’s blijft ten alle tijden bij Merel Smit Fotografie. Wil je foto’s publiceren? Neem dan altijd contact op.
6.2 Onbewerkte bestanden worden niet vrijgegeven.
6.3 Als je foto’s deelt op social media dient Merel Smit Fotografie of www.merelsmit.nl duidelijk te worden vermeld.
6.4 De beelden mogen niet worden nabewerkt. Hieronder vallen ook filters op social media en bijsnijden.
6.5 Je gaat akkoord met het gebruik van foto’s door Merel Smit Fotografie voor commerciële doeleinden zoals de website, social media en drukwerk.
6.6 De beelden mogen niet zonder toestemming van Merel Smit Fotografie worden gebruikt voor commerciële doeleinden.


7. Website
7.1 Alle foto’s en teksten op www.merelsmit.nl zijn eigendom van Merel Smit Fotografie en zijn beschermd door de Nederlandse auteurswet. Zowel tekst als foto’s als andere content mogen niet worden gedownload, gekopieerd, vermenigvuldigd, afgedrukt, opgeslagen, gewijzigd of anderzijds gebruikt worden zonder uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming.
7.2 De prijzen op de website kunnen ten allen tijden aangepast worden.


Merel Smit Fotografie
www.merelsmit.nl
hello@merelsmit.nl
06-36505222
KvK 71283846

algemene voorwaarden